Ambasadorul Franței în Belarus a părăsit țara la solicitarea guvernului de la Minsk
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Ambasadorul francez de la Minsk a părăsit țara după ce guvernul bielorus i-a cerut acest lucru.

Ambasadorul Franţei în Belarus, Nicolas de Bouillane de Lacoste, a părăsit ţara după ce guvernul de la Minsk i-a cerut să facă acest lucru până luni, a declarat duminică pentru AFP un purtător de cuvânt al ambasadei, potrivit Agerpres.

„Ministerul belarus al Afacerilor Externe i-a cerut ambasadorului să plece înainte de 18 octombrie", a precizat purtătorul de cuvânt al ambasadei. Ambasadorul francez şi-a luat „la revedere de la personalul ambasadei", a adăugat el.

S-au tras focuri de armă la frontiera dintre Belarus și Polonia, pentru a doua zi consecutiv, săptămâna trecută

Poliţia de frontieră poloneză a anunţat că, pentru a doua zi consecutiv, de partea belarusă a graniţei au fost trase focuri de armă, transmite Agerpres, citând DPA.

Împuşcăturile au fost auzite în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, au declarat sâmbătă poliţiştii de frontieră pe Twitter. Cu o zi înainte, aceştia raportaseră că o patrulă belarusă a tras asupra soldaţilor polonezi în cursul zilei de joi.

O purtătoare de cuvânt a poliţiei de frontieră poloneze a declarat că au fost folosite probabil gloanţe oarbe.Ca urmare a fluxului crescut de migranţi la graniţa cu Belarusul, armata poloneză oferă asistenţă grănicerilor în asigurarea securităţii frontierei. Potrivit grănicerilor polonezi, doar în cursul zilei de vineri au existat 553 de încercări ale migranţilor de a trece ilegal frontiera. Opt persoane au fost reţinute.

Guvernul de la Varşovia, acuzații la adresa lui Alexandr Lukaşenko



Guvernul de la Varşovia îl acuză pe preşedintele din Belarus Alexandr Lukaşenko că îi ajută pe refugiaţii din zonele de conflict să ajungă la frontiera externă a UE cu scopul de a crea o criză.

De cealaltă parte, autorităţile din Belarus acuză Occidentul de crearea de haos în aceste regiuni de conflict, acesta fiind motivul pentru care oamenii de acolo caută acum o viaţă mai bună. Lukaşenko a declarat la sfârşitul lunii mai că Minsk-ul nu va mai împiedica migranţii să tranziteze Belarusul în drum spre UE - în replică la înăsprirea sancţiunilor europene impuse fostei republici sovietice.

Polonia construieşte în prezent un gard de sârmă ghimpată de-a lungul frontierei sale de 418 kilometri cu Belarusul pentru a reduce trecerile ilegale de migranţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel