Amendă usturătoare pentru un ex-șef al serviciului de informații. Unde se întâmplă
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Un fost șef de servicii secrete a fost amendat. Acesta este implicat în expulzarea mai multor cetățeni.

Fostul șef al Serviciului de Informații și Securitate (SIS) al Republicii Moldova, Vasile Botnari, ar fi fost amendat în cazul expulzării celor 7 profesori turci.

Judecătoria Chișinău a publicat astăzi, 16 septembrie, extrasul din setința de condamnare a fostului șef SIS, Vasile Botnari - singurul figurant în dosarul expulzării profesorilor turci. Actul confirmă că Vasile Botnari, la data de 15 iulie curent, s-a ales cu o amendă în valoare de 88 de mii de lei și privarea dreptului de a ocupa funcții publice timp de 5 ani, fiind recunoscut vinovat de expulzarea celor 7 cetățeni turci, acum 2 ani.

Potrivit extrasului, procurorul de caz Victor Plugaru a cerut instanței 3 ani de pușcărie pentru Vasile Botnari, cu ispășirea pedepsei într-un penetenciar de tip semi-închis, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pe un termen de 5 ani.

Amintim că, pe 10 septembrie a ieșit la iveală că procurorul general Stoianoglo a mințit atunci când a declarat că Vasile Botnari a fost condamnat cu suspendare în dosarul profesorilor turci. Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, a publicat hotărârea instanței în privința respectivului dosar. În ea se menționează că lui Botnari i s-a aplicat doar o amendă de 88 de mii de lei și nicio altă condamnare, potrivit Deschide.md

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel