Amendamentul lui Roman. Vexler l-a acuzat pe deputatul PNL că reintroduce posibilitatea ca foștii legionari și fasciști și copiii acestora să primească indemnizații
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Vexler spune că este inadmisibilă o astfel de prevedere legală
Vexler spune că este inadmisibilă o astfel de prevedere legală
Deputatul comunității evreiești din România, Silviu Vexler, l-a acuzat pe deputatul Florin Roman (PNL) că reintroduce posibilitatea ca foștii legionari și fasciști și copiii acestora să primească indemnizații.

„Propunerea legislativă inițiată zilele trecute de domnul deputat Florin Roman, alături de alte prevederi, reintroduce indirect posibilitatea ca foștii legionari și fasciști, precum și copiii acestora să primească indemnizații din partea Statului Român. Proiectul a fost înregistrat la Senatul României cu nr. B39/2021”, a transmis Vexler, pe pagina sa de Facebook.

Parlamentul tocmai eliminase această posibilitatea anul trecut

„La finalul anului trecut, Parlamentul României a adoptat propunerea legislativă care a eliminat posibilitatea acordării de indemnizații pentru criminalii de război, persoanele în cazul cărora s-a dovedit că au desfășurat o activitate fascistă şi/sau legionară în cadrul unei organizații sau mișcări de acest fel, precum și copiilor acestora. Un act de reparație morală față de persoanele care au fost victime ale acestor criminali de război, ale organizațiilor fasciste și ale mișcării legionare”, a explicat deputatul pentru comunitatea evreiască din România.

Criminali față de proprilul popor, „recompensați” de stat

„În niciun stat democratic nu poate fi acceptabil ca cei care au comis, au coordonat, care au ordonat crime împotriva propriilor semeni să fie «recompensați». Faptul că unii dintre ei au luptat împotriva dictaturii comuniste nu scuză faptul că au aparținut anterior unui alt regim dictatorial”, a mai spus Vexler.

Mișcarea Legionară a fost o organizație paramilitară teroristă de orientare naționalist-fascistă și antisemită, caracterizată de atrocități și fapte inumane, de inițierea unor persecuții etnice și dezlănțuirea unor acte inimaginabile de violență, precizează deputatul, solicitând Parlamentului să elimine modificările propuse și menținerea formei în vigoare a prevederilor legale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel