AMENINȚAREA Chinei. Zuckerberg explică cum poate cuceri modelul chinez Internetul
Autor: Neagoe Narcis-Florentin pe 19 mai 2020 / 08:21 | Tehnologie

CEO-ul companiei Facebook, Mark Zuckerberg, a transmis că este „îngrijorat" că alte țări ar putea urma modelul Chinei când vine vorba de reglementarea internetului.

CEO-ul companiei Facebook, Mark Zuckerberg, a transmis că este „îngrijorat" că alte țări ar putea urma modelul Chinei când vine vorba de reglementarea internetului, conform The Verge.

„Să fiu foarte sincer, cred că este un model care reiese din țări precum China ce tinde să aibă valori foarte diferite decât țările Occidentale și mai democratice", a explicat Zuckerberg, într-un interviu video de o oră cu Comisarul european Thierry Breton.

O responsabilitate comună

 

Conducătorul Facebook a adăugat că depinde de țările vestice și democratice să aibă o infrastructură clară pentru siguranța datelor online. „Avem cu toții o responsabilitate comună pentru a ajuta la dezvoltarea acestui lucru", a explicat el.

Comentariile lui Mark Zuckerberg despre China sunt departe de a fi primele. El a vorbit despre lucruri similare și anul trecut, spunând că este important ca China să nu fie lăsată să facă regulile pentru restul Internetului. Declarațiile au creat tensiuni printre angajații chinezi ai rețelei de socializare.

Laude pentru GDPR

 

Tot în interviu, Zuckerberg a lăudat GDPR-ul Uniunii Europene, care implementează schimbări despre cum Facebook, Twitter, Google sau alte companii de pe internet colectează informațiile utilizatorilor, în UE. El a considerat că cooperarea între platformele tehnologice și guvernanții este inevitabilă. „Nu cred că se îndoiește cineva că va fi reglementare", a continuat el. „Cred că întrebarea este... al cui model va reuși să fie impus în toată lumea?".

Te-ar putea interesa și ....
Tehnologie Vezi toate articolele
Crossuri parteneri