Americanii au dărâmat chiar și statuia lui Cristofer Columb. Răzbunare din cauza venirii europenilor - VIDEO
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Situație incredibilă în SUA, cu răsunet în toată lumea! După protestele violente, a urmat dărâmarea statuilor, un gest simbolic de revoltă. Conform informațiilor din SUA, americanii s-au răzbunat chiar și pe Cristofor Columb. 

Un grup de protestatari a dărâmat sâmbătă o statuie a lui Cristofor Columb din oraşul Baltimore, situat pe coasta de est a SUA, în cel mai recent act de vandalizare a unor monumente sau statui dedicate personajelor istorice asociate sclaviei sau colonizării, relatează AFP. Potrivit imaginilor difuzate de publicaţia Baltimore Sun, manifestanţii au dat jos cu ajutorul frânghiilor statuia amplasată în cartierul Little Italy.

Celebrat mult timp ca descoperitorul Americii, Cristofor Columb este văzut astăzi de unii drept simbol al venirii europenilor şi cuceririi unor teritorii care nu le aparţineau.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a cerut vineri poliţiei să aresteze orice persoană implicată în vandalizarea unui monument. Mai multe statui ale lui Cristofor Columb au fost dărâmate, furate sau vandalizate, mai ales în Boston, Miami, Richmond, Virginia sau la Camden, în New Jersey.

Municipalitatea din San Francisco a retras, de asemenea, o statuie a lui Columb care decora Parlamentul local.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel