"Amprente colorate", la Aiud. Flaviu Predescu, magia dintre culori și sentimente
Autor: Giorgiana Croitoru , Flaviu Predescu pe 07 Martie 2020 / 09:14 | Expozitii

Foto: Flaviu Predescu

Flaviu Predescu a transmis informații despre expoziția dedicată Sărbătorii Primăverii de la Aiud.

Sărbătoarea Primăverii la Aiud propune, în perioada 5–10 martie 2020, la Galeriile Inter-Art Aiud, expoziția intitulată: "Amprente colorate", cu lucrări semnate de Simona Damo.

Ce spune artista

 

„Aiudul, fiind un oraș al artelor, am dorit să-mi aduc contribuția la zestrea culturală a acestuia prin amprentele mele de culoare. Folosind puterea vibrantă a acestora și radianța lor am încercat să transmit privitorului un sentiment de bucurie.

A fost o experiență emoționantă să creez fiecare pânză, să așez fiecare tușă de vopsea și rezultatul a fost o relație cu subconștientul, o rezonanță între culori și sentimente. Indiferent că am pictat o floare sau un gând abstract am așezat totul în această poveste, care e un început de drum, o cale de exprimare care mă provoacă și pe care doresc să pășesc. Un loc aparte în sufletul meu au lucrările din seria mandale care sunt interpretarea mea artistică a unui străvechi simbol din Hinduism și Budism, un ritual al unității Universului. Am fost atrasă de magia și puterea acestora de a aduce un echilibru emoțional ființei umane atât prin crearea cât și prin contemplarea lor", spune Simona Damo.

Picturi sincere, curate, care fascinează print-o cromatică armonioasă

 

Artistul plastic Ștefan Balog, curatorul expoziției, a precizat că: „Simona Damo și-a pus „amprenta colorată" pe o primăvară care vine și nu vine dar pe care am sărbătorit-o, totuși, în lipsă... Expoziția a reușit să atingă pe deplin scopul propus, de a aduce un alt fel de impresie pe simezele Galeriilor Inter-Art. Cele 45 de lucrări și-au găsit locul perfect într-o poveste care s-a născut în decursul unui an, timp în care autoarea a redat un șir de sentimente și trăiri diverse. Sunt picturi sincere, curate, care fascinează print-o cromatică armonioasă și dezvăluie privitorului o abordare artistică nealterată de influențe externe.

Dincolo de tematica unor flori aparte, care sunt rodul unor interpretări spontane, abstractul aduce o vibrație bine venită din care trecerea spre enigmaticele mandale nu este decât un pas. Un pas prin care Simona Damo a reușit să aducă o ieșire din cotidian, o altă abordare a tematicii artistice. Rămâne de văzut ce va însemna pe viitor procesul creativ al artistei, după acest debut fericit prin care a fermecat numerosul public prezent", mai spune ea.

Când a avut loc vernisajul

 

Vernisajul expoziției a avut loc în prezența unui numeros public iubitor de artă, la Galeriile „Inter-Art"Aiud, în data de joi, 5 martie 2020 și a fost prezentat Ioan Hădărig, director artistic al Fundației Inter-Art Aiud. Un moment încărcat de sensiblitate l-a constituit recitalul poetei Felicia Colda, din versurile semnate de Grigore Vieru, un omagiu adus eternului feminin, scrie Flaviu Predescu.  

Expozitii Vezi toate articolele
Crossuri parteneri