Ana Măiță: ”Este unul dintre marii UCIGAȘI de ROMÂNCE”. Decese care puteau fi evitate printr-un VACCIN
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Ana Măiță: ”Este unul dintre marii UCIGAȘI de ROMÂNCE”. Decese care puteau fi evitate printr-un VACCIN. Sursa: Pixabay
Ana Măiță: ”Este unul dintre marii UCIGAȘI de ROMÂNCE”. Decese care puteau fi evitate printr-un VACCIN. Sursa: Pixabay
Ana Măiţă, preşedintele asociaţiei Mame pentru Mame, a vorbit în cadrul Focus Grupului "Organizațiile de pacienți, mesaje puternice după un an de criză pandemică" despre vaccinarea anti HPV şi despre beneficiile acesteia. 

"Este un subiect pe care noi l-am abordat încă de acum câţiva ani. În seria de vaccinuri dedicate adulţilor intră şi vaccinarea HPV. Să nu uităm că studiile arată că inclusiv adulţii cu vârsta de până la 45 de ani pot să beneficieze de un anumit grad de protecţie prin vaccinarea anti HPV. Şi eu mi-am făcut acest vaccin, cele trei doze pentru categoria mea de vârstă. Ştim deja că cancerul de col uterin este unul dintre marii ucigaşi de românce. Suntem pe locul 1 în Europa la numărul unor decese absolut prevenibile nu numai prin depistarea precoce, dar mai ales prin vaccinare. Ştim deja că acele state care au implementat pe scară largă vaccinarea adolescenţilor se apropie de rate de zero în ceea ce priveşte apariţia acestor cancere.", a explicat Ana Măiţă în exclusivitate pentru DC NEWS. 

"Decât o geacă de fiţe, mai bine îţi protejezi sănătatea"

Pentru că vaccinul anti HPV este gratuit doar pentru cei sub 14 ani, Ana Măiţă a reiterat importanţa acestuia şi a făcut apel la români să investească în propria sănătate. 

"Nu este neapărat un vaccin dintre cele mai ieftine, necesită o investiţie. Dar mereu am spus că decât să îţi iei o pereche de pantofi sau o geantă de fiţe, mai bine îţi protejezi sănătatea şi viaţa pe termen lung, investind în acest vaccin. 

Promovăm vaccinul la nivelul mamelor. Mamele de fete sunt rugate să discute cu medicii pediatri, cu medicii de familie, ca nu cumva să rateze fereastra de timp în care se încadrează la vaccinarea subvenţionată. Ar trebui să ne gândim la extinderea campaniei de vaccinare şi la băieţi. Eu am cumpărat pentru băieţii mei, sunt în categoria de vârstă la care trebuie să facă vaccinul şi am făcut această investiţie pentru sănătatea şi viaţa lor. Prin vaccinarea lor se conferă şi o protecţie suplimentară fetelor cu care vor avea relaţii mai târziu", a mai spus aceasta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel