ANAF trimite scrisori românilor. Atenție dacă ai restanțe fiscale! Facilitățile vin în plic
Autor: Cristian Deceanu pe 11 ian, 17:16 | Economie

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) trimite scrisori către contribuabilii care înregistrează obligații fiscale restante, pentru a le prezenta facilitățile fiscale și condițiile ce trebuie îndeplinite pentru accesarea acestora.

“Precizăm că înființarea măsurilor de executare silită, inclusiv cea prin poprire bancară, se efectuează după realizarea operațiunilor de distribuire a sumelor încasate și de stingere a obligațiilor fiscale”, se precizează într-un comunicat ANAF. 

“În ceea ce privește reluarea măsurilor de executare silită prin poprire bancară, pentru adresele de înființare comunicate de organele fiscale înainte de intrarea în vigoare a prevederilor art. VII alin.(3) teza a doua din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 29/2020 privind unele măsuri economice și fiscal-bugetare, cu modificările ulterioare, precizăm că acestea au fost continuate de către instituțiile de credit, prin efectul legii, nefiind necesară transmiterea unor adrese din partea organelor fiscale”, se mai spune în comunicatul ANAF.

Până acum, cea mai accesată facilitate a fost eșalonarea la plată în formă simplificată, contribuabilii depunând peste 31.000 de cereri. Solicitările în acest sens pot fi depuse până pe 31 martie 2021, inclusiv. 

Instituția mulțumește contribuabililor pentru că, în această perioadă dificilă, obligațiile fiscale declarate în perioada martie-noiembrie 2020 s-au încasat în procent de peste 91%.

Te-ar putea interesa și ....
Economie Vezi toate articolele
Crossuri parteneri