Analistul Adrian Câciu: ”Digitalizarea trebuie să fie o strategie de țară.” Unde e vina antreprenorilor și a Guvernului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Analistul Adrian Câciu a vorbit despre Digitalizarea României, în exclusivitate pentru DC NEWS.

"Digitalizarea nu este o consecință. Noi nu facem digitalizarea pentru eficientizare nici dacă ne vom inspira sau vom dori în administrație să facem digitalizare cu un scop de a avea o administrație mai bună. Nu cred că vom avea succesul necesar. Digitalizarea trebuie să fie o strategie, trebuie să fie un proiect, un proiect de țară, o țară care se dezvoltă pe un proiect național care include în componentele sale și economice și financiare digitalizarea ca element de aducere a valorii adăugate.

Nici business-ul nu e digitalizat. Aici cred că ar trebui lucrat mult mai mult, să avem cel puțin 60% din companii care încă lucrează într-un mod medieval din punctul meu de vedere. Și asta datorită conduitei antreprenorilor care nu încearcă să se califice sau să se updateze cu noile tehnologii, pentru că ori sunt reticenți, ori n-au acces la ele, ori le e teamă de tehnologie sau nu mai pot face și alte activități care pot fi câteodată și ghicite.

Pe de altă parte, că aici e vorba de Guvern, vă spun, un buget care prevede 0,17% din PIB pentru digitalizare nu este un buget pentru o reformă digitală. Trebuie cel puțin 10% din PIB", a spus Adrian Câciu, în exclusivitate pentru DC NEWS, în cadrul evenimentului "Digitalizarea României, prioritate ZERO! Editia a II-a".

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel