Anca Dragu, președintele Senatului, interviu special la DC News / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Anca Dragu, interviu DC News
Anca Dragu, interviu DC News
Anca Dragu (USR-PLUS), președinte al Senatului, prima femeie care ocupă această funcție, a acordat un interviu în exclusivitate la DC News și DC News TV.

Anca Dragu a vorbit nu doar despre subiecte legate de politică, ci și despre viața personală. Stați pe DC News pentru a o descoperi pe Anca Dragu într-un interviu special. Emisiunea va fi difuzată sâmbătă, 17 aprilie, la ora 14.00, atât pe DC News - Facebook și Youtube, cât și pe DC News TV. 

De profesie economist, Anca Dragu a fost ministru al Finanțelor în Guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloș, în perioada noiembrie 2015 - ianuarie 2017. A fost primul ministru al Finanțelor care a dezvoltat o platformă publică dedicată cheltuielilor bugetului general, un instrument care a contribuit semnificativ la creșterea transparenței finanțelor publice.

Anca Dragu deține o diplomă de licență și un doctorat în Economie la Academia de Studii Economice din București, un master în Politici Publice și Aderare la UE, absolvit în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative din București și a urmat diferite programe în cadrul Universității Georgetown, Programul de burse pentru Europa Centrală și de Est și în cadrul Universității George Washington, Washington DC.

Anca Dragu a dobândit experiență în decursul celor 24 de ani de activitate profesională atât la nivel național, cât și internațional în mediul public și privat. A fost analist economic în cadrul Direcției Generale pentru Afaceri Economice și Financiare a Comisiei Europene, după o experiență de 12 ani în cadrul biroului Fondului Monetar Internațional din București, a lucrat ca economist în cadrul Băncii Naționale a României și a făcut parte din echipa de conducere E.ON România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel