Anchetă pe secția de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamț, după incendiul din noiembrie
Autor: Doinița Manic pe 21 ian, 13:23 | Sanatate

Parchetul General a cerut Ministerului Sănătății să trimită Corpul de Control la spitalul din Piatra Neamț.

Parchetul General a cerut Ministerului Sănătății să trimită Corpul de Control la spitalul din Piatra Neamț, în cazul incendiului din luna noiembrie a anului trecut în care și-au pierdut viața mai mulți pacienți Covid, potrivit surselor RealitateaPlus.

Ar urma să fie verificată organizarea activității în secția ATI, acolo unde a izbucnit incendiul, dar și respectarea protocoalelor medicale. Perioada vizată este 2018-2020. Controlul este efectuat de o comisie mixtă formată din reprezentanți ai Corpului de Control al Ministrului, Colegiului Medicilor, Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale și ai Direcției de Sănătate Publică.

Amintim că în luna noiembrie a anului trecut un incendiu devastator a izbucnit în secția ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamț. 10 pacienți COVID au murit atunci. Medicul Cătălin-Ioan Denciu a fost cel care a încercat să îi evacueze pe pacienți, dar a suferit arsuri pe 80% din corp. El a fost transferat la un spital din Belgia. Recent el a fost detubat și pare că se simte mai bine.

Te-ar putea interesa și ....
Sanatate Vezi toate articolele
Crossuri parteneri