ANCOM: Tehnologia 5G va aduce economiei României 4,7 MILIARDE euro
Autor: Neagoe Narcis-Florentin pe 28 noi 2019 / 10:31 | IT & C

Sorin Grindeanu Foto: Agerpres

Agenția a descris și modul în care tehnolgia va influența pozitiv prin produse și servicii îmbunătățite.

Implementarea 5G în România va aduce economiei venituri de 4,7 miliarde euro și crearea a peste 252.000 de locuri de muncă, a transmis ANCOM, conform Mediafax. Compania spus că, până în 2026, digitalizarea industrială va duce la creșterea cifrei de afaceri la 9 miliarde de dolari.

Cifra de afaceri din industrii inteligente este de 3,7 miliarde de dolari în 2020 și va crește la 9 miliarde de dolari în 2026.

Tehnologia 5G va avea un impact direct și asupra utilizatorilor, prin produse și servicii îmbunătățite din punct de vedere al costurilor, calității, experienței, siguranței, precum și alte beneficii.

5G în România, din 2020

 

Totodată, impactul 5G se va vedea în creșterea productivității, prin valorificarea în timp real a informațiilor privind toate operațiunile interne.

Chiar dacă ANCOM expune beneficiile implementării tehnologiei 5G, președintele companiei, Sorin Grindeanu, a spus că „licitația se va organiza în prima jumătate a anului 2020", după ce ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicațiilor, Lucian Bode a afirmat că „anul acesta nu se va tine licitația pentru licențele 5G".

Te-ar putea interesa și ....
IT & C Vezi toate articolele
Crossuri parteneri