Andrea Bocelli, scuze publice pentru comentariile sale despre COVID-19
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Tenorul italian Andrea Bocelli și-a cerut scuze publice. 

Tenorul italian Andrea Bocelli a prezentat scuze publice miercuri în urma unor afirmaţii în care a lăsat impresia că minimalizează gravitatea maladiei COVID-19 spunând că nu cunoaşte pe nimeni care să fi fost internat la terapie intensivă, iar comentariile sale i-au supărat pe mulţi dintre italieni şi au stârnit un val de critici pe reţelele de socializare, informează Reuters, scrie Agerpres. 

Într-un mesaj video publicat pe Facebook, Andrea Bocelli şi-a cerut iertare pentru orice suferinţă provocată compatrioţilor săi. "Nu am avut intenţia de a îi ofensa pe aceia care avut de suferit din cauza COVID-19", a spus artistul.

Ce a spus celebrul tenor 



Luni, în timp ce a susţinut un discurs în Senatul Italiei, celebrul tenor a spus că nu crede că situaţia este atât de gravă pe cât o prezintă autorităţile, deoarece nu cunoaşte nicio persoană care să fi fost internată la terapie intensivă. El i-a îndemnat pe oameni să nu respecte restricţiile în vigoare.

Oficiali din domeniul sănătăţii l-au criticat pentru acele declaraţii, care au stârnit un val de nemulţumire pe reţelele de socializare. Un hashtag de pe Twitter, #BocelliVergognati (#Să-ţiFieRuşineBocelli), a devenit viral.

"Rămâi la cântat!", a scris un utilizator pe Twitter, adăugând că artistul nevăzător şi un superstar al muzicii clasice este suficient de norocos pentru că şi-a petrecut perioada de izolare "în vila sa uriaşă" şi că "nu a avut pe nimeni care să moară din familia lui".

Peste 35.000 de italieni au murit din cauza noului coronavirus

Un alt utilizator de pe Twitter a îndemnat asociaţia care administrează drepturile de autor ale artiştilor din Italia să nu îi mai plătească redevenţe lui Andrea Bocelli, iar un altul a spus că declaraţiile acestuia sunt lipsite de sens, "indiferent dacă ai simpatii de dreapta sau de stânga". Un club din oraşul natal al artistului, situat în Toscana, a eliminat unul dintre cele mai cunoscute cântece ale acestuia din tonomatele sale muzicale.

Declaraţiile iniţiale făcute de Andrea Bocelli sunt surprinzătoare, întrucât tenorul în vârstă de 61 de ani a devenit un veritabil simbol al unităţii naţionale la apogeul perioadei de carantină, când, în Duminica Paştelui, a cântat în Domul din Milano, fără public, în cadrul unui recital solo transmis în direct pe internet şi intitulat "Muzică pentru speranţă".

"Pe toţi acei oameni care s-au simţit ofensaţi sau au avut de suferit din cauza modului în care m-am exprimat - fără îndoială nu am făcut acest lucru în modul cel mai potrivit - sau a cuvintelor pe care le-am folosit, îi rog să accepte scuzele mele cele mai sincere, întrucât intenţia mea era de fapt cu totul opusă", a precizat starul italian în mesajul său de pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel