Andreea Răducan: Deschiderea Olimpiadei, cel mai frumos moment. Aduce onoare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Facebook - Andreea Răducan
Facebook - Andreea Răducan
Andreea Răducan a vorbit despre modul în care a simțit ea competițiile olimpice, dar și despre oportunitățile pe care sportivii aflați la Tokyo le au, înainte de deschiderea oficială a Jocurilor Olimpice de la Tokyo. 

„Ați participat la ceremoniile de deschidere a Jocurilor Olimpice. E multă tensiune? Totuși, e un spectacol grandios urmărit de miliarde de oameni prin intermediul televiziunii și acum a rețelelor de socializare. Simțiți această presiune atunci când în fața dumneavoastră era steagul României?”, a întrebat analistul politic Bogdan Chirieac, în cadrul emisiunii „Deferiți mass-media”.

„Să știți că acesta este, de fapt, momentul cel mai frumos, de sărbătoare, la gimnastică nu întotdeauna reușeam să ajungem la festivitățile de deschidere, pentru că gimnastica fiind un sport care se întâmpla pe foarte multe zile și începeam chiar primii, cu ziua de calificare, apoi finala pe echipe, finala de individual concurs și finala la aparate. Erau foarte multe zile de competiții și începeam primii. Este un moment care aduce, realmente, onoare celor care sunt prezenți acolo. Defilezi în fața a milioane de oameni, spectatori și telespectatori mă refer, mai ales acum, căci toată lumea va fi nevoită să privească doar la televizor această ediție a Jocurilor Olimpice. 

Onoare și bucurie pentru sportivii olimpici

Este o onoare și o mare bucurie să îți poți reprezenta țara la o competiție atât de importantă, cea mai importantă, de altfel, și care unește. De fapt, de asta este frumoasă Olimpiada, este singura competiție șa care toate sporturile, din toate țările, își dau întâlnire. Este o atmosferă cu adevărat specială și acum mă emoționez când povestesc și îmi aduc aminte, pe care nu o întâlnești, evident, nici la un campionat mondial și nici european, unde te întâlnești cu sportivi doar din disciplina ta. 

Eu zic că și în aceste condiții dificile, sunt lucruri importante, de care, sportivii care participă, se pot bucura și care le pot aprecia. Eu, cel puțin, ca o fostă sportivă, consider că e un moment în care fiecare dintre ei pot scrie istorie acolo și îmi doresc, mai ales pentru echipa noastră, să reușească, să dea maximum de randament în zilele în care vor avea competiție”, a răspuns Andreea Răducan, fostă gimnastă, care a participat la competiții olimpice. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel