Andrei Baciu: Noile tulpini care circulă nu feresc pe nimeni de boală. Avem avantajul vaccinului
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Andrei Baciu atrage atenția că noile tulpini ale coronavirusului devin mai contagioase și, practic, nimeni nu este ferit de îmbolnăvire, însă vaccinul este arma pe care o avem la îndemână.

„Vedem că aceste tulpini care circulă mai nou nu feresc pe nimeni de boală, inclusiv sportivi de performanță, oameni care au aparent o stare bună de sănătate. Vedem că în fața acestui virus, practic nimeni nu este ferit, deci cu atât mai mult (sunt importante - n.r.) oportunitatea și avantajele câștigării protecției, pe de o parte. Pe de altă parte, un alt aspect extrem de important: faptul că vaccinul este la îndemână”, a declarat secretarul de stat, duminică seara, la Digi 24. 

El s-a referit la maratonul vaccinării de la București și i-a îndemnat pe oameni să profite de această ocazie și să vină să se vaccineze. 

„Dacă până acum, într-o primă etapă, au fost (la vaccinare - n.r.) cei mai entuziaști, cei care poate au fost vizionari, au vrut să se vaccineze și au făcut un gest proactiv, în momentul de față cred că a crescut accesibilitatea, vaccinul este efectiv la îndemână și maratonul (de la București - n.r.) a fost un alt succes al campaniei de vaccinare. Vorbim de peste 18.000 de oameni care au fost deja vaccinați, se așteaptă un număr suplimentar pe parcursul acestei nopți. În eventualitatea în care vor fi prezenți un număr mare de oameni în seara aceasta, se ia în calcul suplimentarea numărului de doze.Aș face un apel pentru toți cei care își doresc să se vaccineze - în această seară pot face vaccinul fără programare, doar prin simpla prezentare cu buletinul, lucrurile se desăfășoară destul de repede și nu este niciun fel de problemă”, a spus Andrei Baciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel