Urmărește emisiunea live
Andrei Gerea, şocat de declaraţiile antrenorului Norvegiei: Cum să îți bați joc de niște copii?
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
"Am rămas absolut stupefiat de declarațiile halucinante ale antrenorului și secundului Norvegiei! Cum să îți bați joc de niște copii afișând o atitudine atât de murdară tocmai tu, care vii din țara Barnevernet?", transmite deputatul ALDE Andrei Gerea.

"Cum își pot permite unii să vină în țara noastră și să ne jignească copiii în asemenea mod? Vine un prost (imi cer scuze pentru termenul folosit, dar este cel mai edificator) și spune despre niște copii că sunt huligani.

Mă bucur că președintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunțat că îl va informa pe delegatul UEFA despre afirmațiile selecţionerului norvegian Lars Lagerback, conform cărora el speră să nu audă scandări rasiste din partea copiilor prezenţi pe Arena Naţională.

Este cazul ca și ECRI (Comisia Europeană împotriva Rasismului și Intoleranței) să fie sesizată pentru aceste declarații defăimătoare. Măcar acest individ să fie pus să-și ceară scuze public și să avem și noi atitudine ca să primim respect", a scris Andrei Gerea pe pagina sa de Facebook.

Ce a declarat antrenorul norvegian

Răzvan Burleanu a anunțat că FRF va sesiza UEFA vis a vis de declarațiile făcute de selecționerul Lars Lagerback, care a spus, înainte de meciul România – Norvegia de pe Arena Națională, că dacă cei 30.000 de copii prezenți pe stadion vor avea un comportament rasist își va scoate echipa de pe teren.

Președintele FRF spune că oficialii de la Casa Fotbalului au rămas umiți la declarațiile lui Lagerback. Într-un interviu acordat cu câteva minute înaintea partidei, Burleanu a anunțat că va sesiza UEFA în legătură cu declarația insultătoare a tehnicianului nordic.

„Am rămas și noi uimiți de reacția lor. Noi considerăm că este o insultă adusă copiilor noștri, de altfel vom și informa delegatul UEFA asupra acestei declarații. Selecționerul Norvegiei greșește când consideră că poporul român este unul rasist sau xenofob, confundă țările probabil”, a declarat Burleanu, conform DigiSport.

Înainte de meci, presa norvegiană a scris că noridicii au de gând să iasă de pe teren dacă cei 30.000 de copii vor avea un comportament cu tentă rasistă în timpul partidei România – Norvegia. UEFA ne-a păsuit și a acceptat să aducem copiii pe Arena Națională, după ce ne-a suspendat în urma indicentelor rasiste din timpul partidei România – Spania 1-2.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel