Andy Murray: Tenisul britanic trebuie să se clădească pe succesul lui Răducanu
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Jucătorul britanic Andy Muray, fost număr 1 mondial, a declarat că tenisul trebuie să profite de triumful Emmei Răducanu la US Open și să facă acest sport mai accesibil.

Emma Răducanu nu a cedat niciun set pe toată durata turneului de la New York din această lună, când a învins-o pe Leylah Fernandez și a devenit prima britanică ce câștigă un titlu major la simplu, după 44 de ani.

Murray însuși a pus capăt unei așteptări de 76 de ani a Marii Britanii pentru un campion de Grand Slam la masculin, când l-a învins pe Novak Djokovic, în finala din 2012, de la Flushing Meadows.

"Pentru o țară care găzduiește cel mai mare turneu de tenis din lume și care, cu siguranță, nu duce lipsă de bani, acest lucru nu este cu adevărat suficient de bun", a declarat, citat de Reuters, Murray, care va juca marți, în cadrul Open-ului Moselle din Metz, referindu-se la turneul de la Wimbledon.

"Acum ar trebui să fie o oportunitate de a încerca să ne asigurăm că nu urmează o nouă așteptare interminabilă. Trebuie să încercăm să profităm de această oportunitate".

Triplul campion de Grand Slam a declarat că tenisul din Marea Britanie trebuie să își schimbe imaginea de sport exclusivist.

"Dacă imaginea tenisului este cea a unui sport pentru cei bogați și că este prea scump pentru a fi practicat, sunt sigur că acest lucru îi descurajează pe oameni, inclusiv pe părinți, să își implice copiii în acest sport", a spus el.

Murray a mai afirmat că nu i-ar da sfaturi lui Răducanu fără să fie întrebat de tânăra de 18 ani

"Nu mi-a plăcut niciodată când toți foștii jucători britanici interveneau după fiecare victorie și înfrângere, dând sfaturi despre ce ar trebui să faci, ce nu ar trebui să faci", a spus Murray.

"Mi s-a părut incredibil de enervant și încă cred asta. Nu vreau să fiu eu acea persoană", a conchis sportivul, notează Mediafax. 

Emma Răducanu, decizie despre banii câştigaţi la US Open 

Trofeul de la US Open i-a adus Emmei Răducanu și premiul de 2,5 milioane de dolari. Într-un interviu acordat pentru BBC, tânăra a spus că, momentan, nu are în plan să cheltuie banii. În schimb, îi va lăsa părinților și echipei sale. 

'Îi voi lăsa părinților și echipei mele, ca să fiu sinceră. Mă concentrez doar pe ceea ce îmi place să fac, care mă face să fiu competitivă.', a spus Emma Răducanu, potrivit mylondon.news. 

'Ei pot avea grijă de asta în locul meu', a adăugat ea. Totuși, ea speră să-și achiziționeze alte căști, dat fiind faptul că pe cele vechi le-a pierdut. 

Într-un interviu acordat pentru WTA Insider, Emma Răducanu a mărturisit că părinţii, fiind foarte critici, au învățat-o să aibă așteptări foarte mari de la ea și standarde ridicate.

'Cred că acesta este un lucru bun în general, dar poate şi uneori şi dăunător, pentru că aştepţi atât de mult de la tine şi vrei să fii perfectă, dar este imposibil să fii perfectă. Cred că am nevoie să îmbunătăţesc acest aspect, să mă mai relaxez. Însă sunt de părere că aceste standarde şi etica de muncă pe care mi le-au insuflat din trecutul lor categoric m-au ajutat pentru că mă solicit la maxim de fiecare dată când intru pe teren. În fiecare zi încerc să maximizez ce am şi să îmi maximizez potenţialul.', a declarat Emma Răducanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel