Andy Murray vrea să revină în elita mondială; nu va participa însă la proba de dublu de la US Open
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Jucătorul britanic de tenis Andy Murray a declarat că nu va participa la proba de dublu la US Open, ultimul turneu de Mare Şlem al anului, pentru a-şi consacra toată energia revenirii în elita mondială la simplu, scrie AFP.

Nu am să joc la dublu la US Open. Scopul meu este să revin la nivelul pe care mi-l doresc la simplu şi am decis să-mi dedic toată energia acestui obiectiv, a spus scoţianul într-un interviu acordat BBC.

US Open, la dublu sau la mixt, poate încetini lucrurile câteva săptămâni. Vreau meciuri (la simplu) şi asta îmi trebuie acum", a adăugat britanicul.

Murray anunţa la începutul săptămânii că nu va lua parte la proba de simplu din cadrul US Open, după eşecul suferit în primul tur la Mastersul 1.000 de Cincinnati, când s-a înclinat în faţa francezului Richard Gasquet, în două seturi, 4-6, 4-6, la şapte luni de la revenirea pe teren, la individual, în urma operaţiei la şoldul drept.

Britanicul va participa în schimb duminică la turneul Winston-Salem ATP 250.

Trebuie să mă concentrez pe meciurile de simplu. Nu există prea multe turnee până la sfârşitul anului. Deci, dacă voi avea succes la Winston-Salem, aş şti că nivelul meu este suficient de bun şi că sunt gata să câştig jocuri în circuit, dar dacă nu, atunci va fi logic să cobor nivelul şi să joc în turnee mai mici, a mai spus Murray, în prezent locul 325 ATP. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel