Angajarea răspunderii. Gorghiu: Ameninţările cu moţiuni nu ne sperie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Alina Gorghiu FOTO AGERPRES
Alina Gorghiu FOTO AGERPRES
Alina Gorghiu a afirmat că Guvernul PNL, prin asumarea răspunderii în Parlament, "joacă cu mandatul pe masă", miza fiind "una uriaşă".

"Știți doar, PSD a lăsat la toți stâlpii de rezistență ai statului dinamită! Și evident că bombele rămase de la guvernarea PSD trebuie dezamorsate. Nu peste o lună, nu la anul, ci cât mai urgent! Iată de ce echipa premierului Orban se află în plină procedură pentru angajarea răspunderii în fața Parlamentului. Și nu o face cu zâmbetul pe buze! Guvernul PNL joacă cu mandatul pe masă. Miza este una uriașă, aceea de a scoate România la liman rapid", a scris Alina Gorghiu pe Facebook.

"La momentul actual, cea mai sănătoasă soluție de legiferare este angajarea răspunderii Guvernului. Pentru că:

- legea în cauză intră în vigoare numai după prezentarea sa în Parlament;
- cine vrea să propună amendamente, poate să o facă astăzi până la ora 10:00;
- dacă va fi necesar, se va verifica constituționalitatea proiectului de lege și asta înainte de a produce efecte juridice;
- la solicitarea Președintelui României, Parlamentul poate reexamina proiectul, înainte de a intra în vigoare", a mai scris aceasta.

 "Trei legi extrem de urgente"

"Startul a fost dat. Guvernul PNL vine astăzi cu trei legi extrem, extrem de urgente:

- pe justiție, fără de care întregul sistem ar rămâne în aer;
- pentru legea plafoanelor, obligatoriu pentru a putea prezenta apoi bugetul pentru 2020;
- pentru abrogarea OUG 51, care creează probleme zi cu zi elevilor cărora nu le este decontată naveta școlară", a scris Gorghiu.

"Amenințările cu moțiuni nu ne sperie"

"În loc de concluzie: Guvernarea PNL știe ce are de făcut și acționează. Să fim cinstiți cu noi și cu românii! Economia trebuie repusă pe linia de plutire, iar țara să-și reia drumul către linia de sosire în ceea ce privește MCV și Schengen. Timp de așteptat nu mai este. Fie mergem cu Guvernul Orban pe agenda pro – europeană, fie facem alegeri anticipate. Altă majoritate în actualul Parlament nu mai poate fi formată. Așa că amenințările cu moțiuni nu ne sperie", a conchis liberala.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel