Angajări pe pile în minister, acuzații USR - PNL. Boloș, replică pentru Ghinea
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto: gov.ro
foto: gov.ro
Marcel Boloș, fost ministru liberal al Fondurilor Europene, îi răspunde lui Cristian Ghinea (USR), ministru în funcție, după ce a făcut acuzații cu privire la salariile din minister și angajările pe pile. 

Marcel Boloș a răspuns, la Antena 3, după acuzațiile lui Cristian Ghinea, că ”Salarizarea este pentru sistemul public stabilită prin lege, de asemenea pentru directorii și funcționarii publici. Pentru cei care lucrează în domeniul fondurilor europene, sunt aceste sporuri de fonduri europene, la care se adaugă sporul de antenă, așa-zisul spor pentru lucrul în condiții periculoase. Și pe vremea mea, și pe vremea foștilor miniștri, au existat situații în care directorii generali au avut remunerație mai mare decât ministrul. Să nu uităm că ministrul în funcție are indemnizație fixă și lui nu i se mai adaugă alte sporuri.”

Fostul ministru al Fondurilor Europene a punctat că ”nu mi se pare firesc” ca un ministru să fie salarizat sub un director general din minister. Privind angajările pe pile, Marcel Boloș a răspuns: ”Nu cunosc astfel de situații. E procedură legală, care, la nivelul fiecărui minister trebuie respectată ca să se încheie raportul de serviciu cu respectivul funcționar.” În perioada mandatului lui Marcel Boloș au fost șapte proceduri de angajare. ”Am fost foarte atent la procesul de selecție” a punctat fostul ministru al Fondurilor Europene.

Întrebat dacă mai e supărat pe Cristian Ghinea, Marcel Boloș a răspuns că nu este supărat, recunoscând că ”am avut o discuție foarte directă cu dumnealui, dar e omul care spune ce are de spus și cred că amândoi avem același interes, ca fondurilor europene să fie absorbite”. 

Acuzațiile lui Cristian Ghinea

Cristian Ghinea a spus, la Digi24, că în câteva luni va finaliza procesul de restructurare în minister și de ”profesionalizare”. El s-a arătat supărat că ”sunt directori care câştigă mai mult decât ministrul, pentru că există sporul de fonduri şi aşa mai departe. Un nivel decent, tehnic, un nivel de expertiză la 7-9.000 de lei (venit lunar – n.r.), iar directorii urcă destul de mult. Este un minister unde oamenii câştigă mai mult ca să facă performanţă, dar efectul pervers este şi că şi-au atras într-adevăr oamenii cu pile pentru că se câştiga mai mult.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel