Angajat al Penitenciarului Rahova, 12.000 de euro pentru a introduce în închisoare 50 de grame de droguri și trei telefoane mobile - DNA
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto Pixabay
foto Pixabay
DNA a dispus acțiunea penală și reținerea pentru 24 de ore a unui angajat al Penitenciarului Spital Rahova, acuzat de luare de mită. 

”În perioada decembrie 2020 – 18 ianuarie 2021, inculpatul (...), în calitatea menționată mai sus (n.r. angajat al Penitenciarului Spital Rahova), ar fi acceptat promisiunea a două persoane (martori în cauză) de a-i remite sumele de 10.000 euro şi 1.200 lei în schimbul efectuării unui act contrar îndatoririlor de serviciu, respectiv introducerea a 50 de grame de droguri și trei telefoane mobile în Penitenciarul Rahova și ulterior remiterea acestora către o persoană aflată în stare de deținere.” anunță DNA. 

Denunțători în cauză ar fi chiar cei care-i dădeau banii, drogurile și telefoanele.

”La data de 18 ianuarie 2021, inculpatul (...) ar fi primit de la cei doi martori, în parcarea unui supermarket din București, suma de 12.000 euro, trei telefoane mobile şi un plic conținând o substanță albă, împrejurare în care procurorii au constatat infracțiunea flagrantă.” arată comunicatul DNA. 

”Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. La data de 19 ianuarie 2021, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.” mai arată procurorii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel