Angajații din vămi care refuză vaccinarea anti-Covid, CONCEDIAȚI. Unde a fost luată o astfel de decizie
Autor: Doinița Manic pe 03 mai, 20:20 | Internațional

Foto cu caracter ilustrativ Pixabay

Mai mulți angajați din vămi care au refuzat să se vaccineze anti-COVID au fost concediați. 

Nouă ofițeri vamali care au refuzat să se vaccineze împotriva coronavirusului au fost concediați în Noua Zeelandă, scrie The Guardian. S-a întâmplat după ce autoritățile anunțaseră că toți angajații de la vamă trebuie să fie imunizați până la 1 mai. 

Premierul Jacinda Ardern a declarat în luna februarie că guvernul nu va face vaccinul obligatoriu pentru personalul din prima linie, dar că cei care refuză să se imunizeze vor fi mutați pe alte posturi. Cei nouă lucrători au fost concediați însă, pentru că nu au fost găsite alte posturi disponibile.

”Regretăm că acești indivizi au fost nevoiți să părăsească locul de muncă și înțelegem că este o situație dificilă pentru ei. Opțiunile de redistribuire erau foarte limitate din cauza lipsei de alte funcții vamale existente în zonă.”, a declarat Jacinda Funnell, vicepreședinte executiv vamal pentru oameni și capacități.

Aproximativ 95% din personalul vamal din prima linie a primit prima doză de vaccin, iar 85% a primit și rapelul, a mai precizat sursa citată. 

Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri