Anglia a lansat APLICAȚIA care monitorizează cazurile COVID! ”Pas important în lupta noastră împotriva acestui ucigaş invizibil”
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Autoritățile din Anglia au lansat o aplicație de monitorizare a cazurilor COVID.

Guvernul britanic a lansat joi o aplicaţie de monitorizare a cazurilor COVID, transmite Agerpres. Aceasta va localiza persoanele testate pozitiv ci Sars-Cov-2 în Anglia şi Ţara Galilor . Britanicii sunt îndemnați  să o instaleze pe telefoanele mobile pentru a primi alerte atunci când se află în apropierea unei persoane infectate, relatează DPA.


Totodată va fi lansată și o campanie  televizată Protejaţi-i pe cei dragi. Instalaţi aplicaţia!. Dezvoltată în comun de Apple şi Google, după ce guvernul britanic a abandonat în iunie demersul pentru o aplicaţie proprie, aceasta va înregistra perioada petrecută de un utilizator alături de alţi utilizatori şi îl va alerta să se autoizoleze dacă s-a aflat în apropierea vreunei persoane recent testate pozitiv pentru COVID-19.

O aplicaţie asemănătoare a fost lansată în Germania cu trei luni în urmă. Și Scoţia a lansat o aplicație similară în această lună. 

Urmăreşte virusul, nu oamenii



Aplicaţia pentru Anglia şi Ţara Galilor urmăreşte virusul, nu oamenii şi este concepută în aşa fel încât protejează viaţa privată, folosind pentru fiecare telefon un ID reînnoit periodic în mod aleator, precizează guvernul britanic.

Dar organizaţia militantă pentru libertăţi civile Big Brother Watch susţine că deocamdată nu există nimic care să arate că această aplicaţie este sigură, protejată sau legală.

În schimb, ministrul britanic al sănătăţii, Matt Hancock, susține că aplicația nu încalcă dreptul la viață privată.

Am lucrat intens cu companiile din sectorul tehnologiilor informaţiei, cu partenerii internaţionali şi cu experţii în medicină şi în respectarea dreptului la viaţă privată, şi am învăţat din teste,  pentru a dezvolta o aplicaţie care este sigură, uşor de folosit şi va contribui la siguranţa ţării noastre, a explicat oficialul britanic.

Lansarea de astăzi marchează un pas important în lupta noastră împotriva acestui ucigaş invizibil COVID-19, a subliniat Matt Hancock.

Marea Britanie a înregistrat miercuri 6.178 noi cazuri zilnice de COVID-19, cel mai ridicat număr după data de 1 mai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel