Anisie a RĂBUFNIT. A ȚIPAT la jurnaliști. "Nu vreți să vă dați DEMISIA? / Sunt DEZAMĂGITĂ. NU mai ȘTIU"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Ministrul Monica Anisie a răbufnit în cadrul conferinței de presă.

"Sunt total dezamăgită de modul în care ONAC (n.r. Oficiul National pentru Achizitii Centralizate) a realizat această achiziție (n.r. de tablete pentru elevi). Ministerul Educației a solicitat data de 10 septembrie pentru ca acele tablete să ajungă la elevi. Pentru că am prevăzut posibilitatea să se întâmple acest lucru, am luat decizia ca la nivelul unităților de învățământ să se facă un necesar și să ajutăm școala să achiziționeze echipamentele de care are nevoie", a declarat Monica Anisie. 

"Nu vă pot răspunde eu acest lucru"

Întrebată cum va începe școala fără aceste tablete necesare într-un scenariu hibrid pe care l-au propus, dar și câte tablete sunt disponibile în prezent, Monica Anisie a răbufnit: "Tocmai v-am spus care e procedura. Decizia nu stă la Ministerul Educației. În data de 7 septembrie vom ști care este situația epidemiologică... pe 10 septembrie vom ști exact care e hotărârea în ceea ce privește scenariul. Nu vă pot răspunde eu acest lucru, nu mai știu. Întrebarea să o adresați instituției care se ocupă de acest lucru. Eu nu vă pot oferi soluții, pentru că nu intră în atribuțiile Ministerului Educației, soluții referitoare la ONAC".

"Nu vreți să vă dați demisia?"

Jurnalist: Înțeleg să sunteți nemulțumită de activitatea președintelui ONAC, dar nu vreți să vă dați demisia, în condițiile în care niciuna dintre cele 250.000 de tablete s-ar putea să nu ajungă la elevi? Măcar în semn de protest. 

Monica Anisie: Dar am realizat eu această achiziție, ca să pot să spun acest lucru? Având în vedere că la Ministerul Educației am făcut eforturi susținute ca unitățile să aibă toate cele necesare pentru începutul noului an școlar, atâta timp cât ne-am preocupat și avem astăzi rezultate, nu văd de ce mi-ați pune o astfel de întrebare. În semn de responsabilitate pentru copii, elevi și colegii mei profesori, trebuie să continui acest mandat alături de ei, având în vedere că începem un an școlar altfel!

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel