Anisie, TĂIERI în Educație pentru cine REFUZĂ ASTA: Am dat un mesaj foarte CLAR
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Monica Anisie, ministrul Educației, a declarat că au început să fie luate măsuri împotriva profesorilor care refuză să predea online.

„Pentru profesorii care nu vor să desfășoare învățământ online, am dat un mesaj foarte clar, că trebuie să se mobilizeze toți profesorii și să-și desfășoare activitățile în conformitate cu prevederile legale. Dacă nu, se pot lua și măsuri. De exemplu, în județul Vrancea un profesor a fost sancționat pentru că nu a vrut să desfășoare învățământ online: i s-au tăiat orele respective din salariu și a primit o sancțiune disciplinară. În județul Dâmbovița chiar s-a ajuns la desfacerea contractului de muncă pentru o învățătoare care a refuzat să desfășoare orele online”, a declarat ministrul Monica Anisie, pentru PRO TV.

Sâmbătă, ministrul Educației le-a transmis profesorilor care nu vor să-și țină cursurile pe internet că au obligația să facă acest lucru, „în conformitate cu prevederile legale, că, dacă nu, se pot lua şi măsuri”. 

Totuși, aceasta a ținut să precizeze că sunt și profesori „care s-au mobilizat şi se mobilizează şi acum tocmai pentru că le pasă de educaţie şi de copii”.

Profesori sancționați deja pentru refuzul de a preda online

La Dâmbovița, de exemplu, unei învăţătoare i s-a desfăcut contractul de muncă, iar în Vrancea un profesor a fost sancţionat financiar şi disciplinar. 

Totul vine după ce mai mulți elevi s-au plâns și i-au cerut ministrului Educației să ia măsuri pentru profesorii care refuză să predea online. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel