ANM, actualizare meteo. Vreme în continuă răcire. Prognoză specială pentru București
Autor: Alexandru Ichim pe 01 sep, 10:09 | Vremea
Cod Galben

Meteorologii au emis noi informări meteo în această dimineață. 

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat Codul galben de vreme rea. Astfel, în intervalul 01 septembrie, ora 10:00 – 01 septembrie, ora 23:00, sunt așteptate ploi în general moderate cantitativ în mai multe județe din țară. 

În zonele de deal și de munte, în regiunile nordice, centrale și local în cele vestice temporar va ploua și vor fi posibile descărcări electrice. Ploile vor avea și caracter de aversă, iar cantitățile de apă vor depăși local 15...20 l/mp și mai ales în zonele de munte izolat 30...40 l/mp.

Notă: averse și descărcări electrice se vor semnala pe arii restrânse și în regiunile estice.

Cod galben de intensificări ale vântului, 01 septembrie, ora 10:00 – 02 septembrie, ora 10:00

 

În intervalul menționat, în zona montană vântul va avea intensificări susținute, cu viteze de 60...80 km/h, iar pe creste, în special ale Carpaților Meridionali și de Curbură, temporar rafalele vor depăși 90...100 km/h.

Local în Oltenia vor fi perioade în care rafalele vântului vor avea viteze în general de 60...65 km/h, în special pe parcursul zilei.

Notă: intensificări locale și temporare ale vântului vor fi și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45...55 km/h, iar pe parcursul zilei de joi (02 septembrie), intensificările de vânt se mențin în zona înaltă de munte, iar în estul și sud-estul țării vor fi rafale de peste 65...70 km/h.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Prognoză meteo specială pentru Municipiul București 

 

01.09.2021 ORA 10:00 - 02.09.2021 ORA 10:00 

Vremea va fi răcoroasă noaptea și dimineața. Cerul va fi mai mult senin, exceptând orele după-amiezii și ale serii când vor fi unele înnorări și posibil ploi slabe de scurtă durată și descărcări electrice.

Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în a doua parte a zilei, când la rafală se vor atinge viteze în general de 40...50 km/h. Temperatura maximă va fi de 25...26 de grade, iar cea minimă de 11...14 grade. 

Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații meteorologice, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

Vremea Vezi toate articolele
Crossuri parteneri