ANM, avertizare generală. Cod galben de ninsori. Zonele vizate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Ninsori
Ninsori
Meteorologii au emis două avertizări de tip Cod galben de vreme rea. 

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de tip Cod Galben de precipitații moderate cantitativ și intensificări ale vântului. Aceasta este valabilă în intervalul 06 ianuarie, ora 14:00 – 09 ianuarie, ora 10:00.

În intervalul menționat, vor fi perioade în care se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării. Acestea vor fi mai însemnate cantitativ îndeosebi în sud-vest, precum și în zonele montane și submontane, unde se vor acumula peste 25...35 l/mp.

Vor predomina ploile, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă (8/9 ianuarie), precipitațiile vor fi mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, cu precădere în zona deluroasă a Olteniei, Munteniei și local în Transilvania și Moldova.

Vremea la munte 

La munte, pe tot parcursul intervalului, temporar va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, exceptând după-amiaza și seara zilei de miercuri (06 ianuarie), când la altitudini mai mici de 1400 m, precipitațiile vor fi mixte și vor favoriza depunerile de polei.

Vântul va avea intensificări cu precădere în zonele montane, iar local și temporar și în celelalte regiuni, în general, cu viteze de 40...60 km/h.

Notă: Până la începutul săptămânii viitoare, temporar vor mai fi precipitații mai ales în jumătatea de sud a țării și la munte.

Atenționare meteo de ninsori 

De asemenea, o atenționare meteo de ninsori însemnate cantitativ și intensificări ale vântului este valabilă în intervalul 06 ianuarie, ora 18:00 – 07 ianuarie, ora 10:00.

În Munții Banatului și în Carpații Meridionali va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent îndeosebi la altitudini de peste 1400 m, unde vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70...80 km/h și va fi viscol ce va determina scăderea semnificativă a vizibilității.

​În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel