ANM, avertizare generală. Cod galben de vreme severă. Harta județelor vizate
Autor: Alexandru Ichim pe 02 apr, 13:16 | Vremea
Cod Galben

Foto: pixabay.com

Meteorologii au emis o avertizare Cod galben de ninsori local moderate cantitativ și viscol în zona înaltă.

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizarea în intervalul 03 aprilie, ora 18:00 - 05 aprilie, ora 10:00. În intervalul menționat, în zona Carpaților Meridionali și Orientali,la altitudini în general de peste 1500 m va ninge, local moderat cantitativ, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70...80 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă sub 100 m.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Avertizare generală 

 

O altă avertizare generală este valabilă între 02 aprilie, ora 13:00 – 05 aprilie, ora 10:00. Sunt așteptate ploi moderate cantitativ, instabilitate atmosferică, intensificări ale vântului, răcire accentuată. 

Îan intervalul menționat, vor fi perioade în care va ploua în toate regiunile. Vor fi mai ales averse, iar în sudul și sud-estul țării în după-amiaza și în seara zilei de vineri (02 aprilie) vor fi însoțite de frecvente descărcări electrice și izolat va cădea grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 20...25 l/mp, mai ales în sud, sud-est, centru și în zona montană.

La munte

 

La munte, începând de sâmbătă (03 aprilie), îndeosebi la altitudini de peste 1500 m, vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare și se va depune strat de zăpadă. Pe arii restrânse în Maramureș, în Transilvania, cu precădere în noaptea de duminică spre luni (04/05 aprilie), temporar se vor semnala precipitații mixte.

Vântul va avea intensificări, local și temporar, în majoritatea regiunilor, cu viteze în general de 45...55 km/h, iar în zona montană înaltă, mai ales a Carpaților Meridionali și Orientali, cu peste 70...80 km/h și zăpada va fi spulberată.

Răcire accentuată 

 

Vremea se va răci accentuat, vineri (02 aprilie) în vestul, centrul și nordul țării, iar sâmbătă (03 aprilie) și în sud și sud-est, devenind deosebit de rece pentru această dată, la sfârșitul săptămânii, în cea mai mare parte a țării.

Vremea Vezi toate articolele
Crossuri parteneri