ANM, avertizare generală pentru toată țara. Răcire accentuată
Autor: Alexandru Ichim pe 01 apr, 13:12 | Vremea

Foto: pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare generală de ploi moderate cantitativ, instabilitate atmosferică, intensificări ale vântului. Avertizarea meteorologilor este valabilă pentru toată țara în intervalul 01 aprilie, ora 21:00 – 02 aprilie, ora 21:00. 

În intervalul menționat, vor fi ploi mai ales sub formă de aversă, însoțite și de descărcări electrice, în noaptea de joi spre vineri (01/02 aprilie) și în prima parte a zilei de vineri (02 aprilie) în Maramureș, Crișana, cea mai mare parte a Transilvaniei și local în Banat și în Moldova, iar în cursul după-amiezii zilei de vineri (02 aprilie), în special în regiunile sud-estice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15...25 l/mp, favorizând topirea parțială a stratului de zăpadă din zona montană. Izolat se va semnala grindină.

Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, mai ales în cursul zilei de vineri (02 aprilie), local și temporar, cu viteze în general de 45...55 km/h, iar în zona înaltă a Carpaților Meridionali, cu peste 70...80 km/h.

Răcire accentuată 

 

Notă: Vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece la sfârșitul săptămânii în cea mai mare parte a țării și, temporar, vor mai fi precipitații – ploi în zonele joase de relief și mai ales ninsori în zonele montane și submontane.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Vremea Vezi toate articolele
Crossuri parteneri