ANM, noi avertizări COD PORTOCALIU și GALBEN de vreme severă. Până când țin? Harta județelor afectate
Autor: Alexandru Ichim pe 25 iun, 10:12 | Vremea

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare de Cod portocaliu și Cod galben de precipitații însemnate și instabilitate atmosferică accentuată. 

Cod portocaliu până în 25 iunie la ora 23:00

 

În zonele montane, precum și local în Muntenia, Dobrogea, Transilvania, Maramureș și în sudul Moldovei, vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50...80 l/mp. Vor fi și intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină.

Cod galben până în 26 iunie la ora 02:00

 

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.

Notă: La sfârșitul acestei săptămâni, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în vestul, centrul și nordul țării, precum și în zonele montane.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Te-ar putea interesa și ....
Vremea Vezi toate articolele
Crossuri parteneri