ANM, prognoza meteo. Cod galben de viscol în mai multe zone
Autor: Alexandru Ichim pe 31 dec 2019 / 14:39 | Vremea
Cod Galben

ANM, prognoza meteo. COD GALBEN de VISCOL, zonele vizate

Meteorologii au emis în această după-amiază mai multe avertizări meteo de tip Cod galben de intensificări ale vântului. 

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de intensificări ale vântului pentru zona montană şi Moldova, începând de marţi, ora 18:00, până miercuri, ora 20:00, scrie Agerpres. 

Atenţionarea vizează 20 de judeţe, respectiv Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galaţi şi zona de munte (altitudini de peste 1.700 metri) a judeţelor Covasna, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Sibiu, Vâlcea, Hunedoara, Gorj, Caraş-Severin şi Mehedinţi.

Rafale de vânt și zăpadă spulberată

 

Conform ANM, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, în general la altitudini mai mari de 1.700 de metri, vor fi intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de peste 90-100 km/h, iar zăpada va fi spulberată.

În Moldova, vântul se va intensifica treptat, la început în nordul regiunii, apoi şi în rest, local şi temporar, cu rafale de 55-65 km/h, iar în cursul zilei de miercuri (1 ianuarie), pe arii restrânse, vor fi intensificări de peste 70 km/h.

Vânt puternic în Bărăgan și Dobrogea

 

Intensificări ale vântului vor fi şi în Bărăgan şi Dobrogea, cu viteze în general de 45 şi 55 km/h. Pe arii restrânse, îndeosebi în centrul, estul şi sud-estul ţării, vor fi precipitaţii mixte, ce pot favoriza depuneri de polei.

Abonează-te la notificari
Te-ar putea interesa și...
Vremea Vezi toate articolele
Crossuri parteneri