ANM, prognoza meteo. Meteorologii au actualizat Codul portocaliu de vreme rea. Harta zonelor afectate
Autor: Alexandru Ichim pe 20 aug, 10:22 | Vremea
Cod Portocaliu

Meteorologii au actualizat atenționările meteo emise anterior. Noi județe se află acum sub avertizare Cod portocaliu. 

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă avertizare de tip COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă însemnate. 

Atenționarea este valabilă în intervalul : 20 august, ora 10:00 – 20 august, ora 22:00

În intervalul menționat, în Moldova, nord-estul Munteniei, nordul Dobrogei și în sudul și estul Transilvaniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30...40 l/mp și, pe arii restrânse, 50...70 l/mp.

Atenționare COD GALBEN

 

Până la ora 22:00, este în vigoare o atenționare de Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități de apă moderate. În Maramureș, local în Transilvania, Muntenia și sudul Dobrogei, precum și la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și izolat 40...50 l/mp.

 

Te-ar putea interesa și ....
Vremea Vezi toate articolele
Crossuri parteneri