ANM, prognoza pe 4 săptămâni. Temperaturi mai mari decât cele normale perioadei
Autor: Alexandru Ichim pe 13 oct 2020 / 08:47 | Vremea

Meteorologii au făcut estimările pentru următoarea perioadă. Temperaturile vor fi mai mari decât cele normale.

Temperaturile vor fi, în general, mai mari decât cele normale pentru următoarele patru săptămâni, potrivit prognozei meteo, scrie Mediafax. În prima săptămână vor fi ploi multe, apoi va ploua mai puțin decât în mod obișnuit.

Săptămâna 12 – 19 octombrie

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în jumătatea estică a țării, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval. Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile intracarpatice și la munte.

Săptămâna 19 – 26 octombrie

Temperaturile medii ale aerului se vor situa în jurul celor normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile, dar maiales în zonele montane.

Săptămâna 26 octombrie - 2 noiembrie

Temperatura medie a aerului se va situa ușor peste cea specifică pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi în generaldeficitar, în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 2 – 9 noiembrie

Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Vremea Vezi toate articolele
Crossuri parteneri