ANM: 17 județe, sub COD GALBEN de ninsori puternice și viscol
Autor: Rodica Mitu pe 27 dec 2019 / 13:20 | Vremea
Cod Galben

Zăpadă

ANM a emis, vineri, o informare de ninsori și viscol, valabilă la nivelul întregii ţări de vineri până duminică.

ANM, PROGNOZA METEO. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, o informare de ninsori și viscol, valabilă la nivelul întregii ţări de vineri până duminică. 17 județe ale țării vor intra sub avertizare cod galben de ninsori puternice și viscol.

ANM, PROGNOZA METEO. Potrivit informării valabile de joi de la ora 22.00 până duminică la ora 22.00, vor fi intensificări ale vântului cu rafale în general de 45...50 km/h și de peste 60...70 km/h la munte, iar pe parcursul zilei de duminică (29 decembrie) și în sud-est.

ANM, PROGNOZA METEO. Temporar în zona montană va ninge, iar local în Transilvania, sudul Moldovei și din a doua parte a zilei de sâmbătă (28 decembrie) și în Muntenia și vestul Dobrogei vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă.

ANM, PROGNOZA METEO. De asemenea, în intervalul joi ora 22.00 - duminică ora 20.00, județele Suceava, Neamț, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Gorj, Sibiu, Hunedoara , Botoșani, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea și Buzău se vor afla sub avertizare cod galben de ninsori însemnate cantitativ și viscol.

ANM, PROGNOZA METEO. În Carpații Meridionali și de Curbură, iar din dimineața zilei de sâmbătă (28 decembrie) și în cea mai mare parte a Moldovei va ninge, temporar însemnat cantitativ, astfel că se va depune strat de zăpadă, local consistent.

ANM, PROGNOZA METEO. Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 50...55 km/h, iar la munte, în special pe creste, vor fi rafale de peste 70...80 km/h, viscolind și spulberând zăpada.

Abonează-te la notificari
Te-ar putea interesa și...
Vremea Vezi toate articolele
Crossuri parteneri