ANM, alertă de COD GALBEN și COD PORTOCALIU. Vreme rea - HARTA ANM cu județele afectate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Au fost emise alerte de Cod Galben, Cod Portocaliu, dar și informare meteo de vreme rea pentru toată țara. 

ALERTĂ de COD GALBEN


A fost emis COD GALBEN. Alerta a intrat în vigoare în această dimineață și este valabilă până mâine dimineață, la ora 10:00. Meteorologii anunță: ”În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 20...25 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp.”

2. -imagine fara descriere- (captura-de-ecran-din-2020-08-15-la-16-17-07_29988400.png)

ALERTĂ de COD PORTOCALIU

 

Astăzi, de la ora 12:00, alte județe sunt sub COD PORTOCALIU, conform hărții ANM. Alerta e valabilă până mâine dimineață, la ora 06:00: ”În intervalul menționat, în sudul Banatului, sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, precum și în Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Cantitățile de apă vor depăși 30...40 l/mp și, pe arii restrânse, 50...70 l/mp.”

Informare meteo DUMINICĂ în toată țara

 

De mâine dimineață, de la ora 10:00, până mâine seară, la ora 23:00, este informare meteo în toată țara de instabilitate atmosferică. 

”În intervalul menționat, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în cea mai mare parte a țării, dar îndeosebi în jumătatea de vest. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii, descărcări electrice și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe suprafețe mici 40...50 l/mp.” anunță ANM. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel