ANM, ALERTĂ de vreme rea. Prognoza meteo actualizată - HARTA COD PORTOCALIU/ COD GALBEN
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
ANM a emis noi alerte de Cod Galben și Cod Portocaliu. Sunt valabilă până sâmbătă seară. 

COD PORTOCALIU și COD GALBEN

ANM a emis o COD PORTOCALIU care este valabil până la ora 13:00, de intensificări susținute ale vântului, ninsoare viscolită și spulberată. 

”În estul Munteniei, sudul Moldovei și în Dobrogea vântul va continua să prezinte intensificări susținute cu rafale de 70...80 km/h, iar în Carpații Meridionali și de Curbură peste 80...100 km/h, viscolind și spulberând ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.” arată textul informării ANM. 

(w670) 

A fost emis și COD GALBEN până la aceeași oră, de  intensificări ale vântului, în județele Bacău și Vaslui, unde  ”vântul va mai prezenta intensificări, cu viteze de 55...65 km/h” anunță ANM. 

COD GALBEN de viscol

Pentru intervalul 13:00 - 18:00, a fost emis COD GALBEN de intensificări ale vântului, zăpadă spulberată. ”Vântul va mai prezenta intensificări în jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea și estul Munteniei, cu viteze de 55...60 km/h, iar în Carpații Meridionali și de Curbură, precum și pe litoral peste 70 km/h, spulberând zăpada. Va mai ninge slab în extremitatea de sud-est a țării.” anunță ANM. 

(w670)

Informare de ger și COD GALBEN

Apoi, de la ora 18:00 până sâmbătă, la ora 20:00, va fi în vigoare o informare meteo de intensificări ale vântului, zăpadă spulberată: ”În intervalul menționat, vântul va prezenta intensificări temporare în estul și sud-estul țării, cu viteze, în general, de 45...55 km/h, iar la munte, cu peste 60 km/h, spulberând zăpada. Intensificări ale vântului vor fi și în restul țării, dar pe arii mai restrânse. Se vor semnala ninsori, în general slabe cantitativ, în zonele de munte, local în nord, centru și est, iar în cursul zilei de vineri (07 februarie) și în regiunile sudice.”

(w670)

Totodată, ANM anunță că ”până la finalul săptămânii, în cea mai mare parte a țării, vremea va fi rece, local geroasă în timpul nopților.”

A fost emis și o alertă de COD GALBEN de la ora 18:00 până vineri, la ora 23:00, de intensificări ale vântului, ninsori viscolite: ”În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură vântul va avea intensificări, temporar cu viteze de peste 70 km/h, astfel ninsorile vor fi viscolite, zăpada spulberată, iar vizibilitatea se va reduce semnificativ.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel