ANM, alertă privind fumul toxic de la incendiul din Capitală
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: ANM
Foto: ANM
Norul de fum toxic, emanat în urma incendiului violent de la un depozit din Capitală va persista deasupra Bucureștiului. 

ANM a făcut estimări meteorologice privind evoluția norului de fum din zona municipiului București – sector 6, pentru intervalul 05.06.2021, ora 15:00 – 06.06.2021, ora 06:00.

Având în vedere simulările modelelor numerice rulate în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie privind evoluția norului de fum din zona municipiului București - sector 6 se apreciază  că cerul va fi temporar noros, iar condițiile de ploaie vor fi reduse.           

Vântul va sufla în general slab, din direcție predominant vestică-sud-vestică, astfel că evoluția norului de fum va fi de relativă staționare și dispersie atât în zona sursei de incendiu, cât și în zonele limitrofe, cu o ușoară tendință de deplasare către est-nord-est.                  

În funcție de evoluția și intensitatea fenomenelor meteorologice, Administrația Națională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Citește și: Incendiu la un centru de colectare deşeuri în Bucureşti. Berceanu, Garda de Mediu: "E de noaptea minţii. Nu trebuia să funcţioneze aici!"

Incendiu puternic în Capitală 

Un incendiu violent a izbucnit în această după-amiază în Capitală. Pompierii intervin de urgență la fața locului, acolo unde există și un risc mare de producere a unor explozii.                    

Incendiul se manifestă la un centru de colectare a deșeurilor, de pe strada Bârsănești, au anunțat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov.                     

”Ard containere cu deșeuri, cu extindere la un alt corp de clădire, pe o suprafață de 500 de metri pătrați. În interior se găsesc butelii și alte recipiente sub presiune, motiv pentru care se acționează cu prudență din exterior”, spun reprezentanții ISU. 

După lichidarea incendiului pompierii urmează să stabilească exact care sunt cauzele producerii acestui eveniment. De asemenea, polițiștii vor efectua mai multe cercetări. 

VEZI MAI MULTE AICI: Incendiu violent în Capitală. Pompierii intervin cu forțe sporite. Locatari evacuați - UPDATE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel