ANM: Avertizare de disconfort termic din cauza caniculei
Autor: Crişan Andreescu pe 28 iul, 10:15 | Vremea
Cod Galben

Administrația Națională de Meteorologie  a emis o avertizare de Cod Galben de caniculă  în intervalul 28 iulie, orele 12:00 - 30 iulie, orele 20:00. 

În intervalul menționat, valorile termice vor continua să crească, astfel încât vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a țării, caniculară în regiunile extracarpatice.Se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de peste 33...35 de grade, disconfortul termic va fi ridicat, iar pragul critic de 80 de unități al indicelui temperatură-umezeală (ITU) va fi atins în zonele de câmpie și podiș din sudul și estul țării și local din vest.

De asemenea, miercuri și joi, în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei și local în Moldova, va fi caniculă, temperaturile maxime vor depăși frecvent 35 de grade, iar pe arii restrânse miercuri și local joi, se vor situa peste 37...38 de grade.

Disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) depășind pragul critic de 80 de unități, iar în cursul nopților temperatura aerului nu va coborî sub 20 de grade (nopți tropicale).

Te-ar putea interesa și ....
Vremea Vezi toate articolele
Crossuri parteneri