ANM, avertizare de vreme extremă, cu strat consistent de zăpadă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică, o avertizare de vreme extremă, în intervalul  22 martie, ora 13 – 25 martie, ora 18. Fenomene vizate se referă la  răcirea accentuată, ninsori, strat de zăpadă, intensificări ale vântului, precipitații mixte;

În intervalul menționat, vremea se va răci accentuat în toată țara, devenind treptat deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie.

Aria precipitațiilor va cuprinde cea mai mare parte a țării. La munte va ninge, în centrul, nordul și nord-estul teritoriului treptat vor predomina ninsorile, iar din a doua parte a nopții de duminică spre luni (22/23 martie) ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare și în restul țării. Se va depune strat de zăpadă, mai consistent îndeosebi în zonele de munte și în regiunile sudice – sud-vestice. Izolat vor fi posibile depuneri de polei.

Vântul va prezenta intensificări, cu viteze în general de 50...60 km/h, mai mari în regiunile sudice – sud-estice și la munte. Local și temporar va fi viscol.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 22 martie, ora 13:00 - 23 martie, ora 02:00, fenomenele vizate fiind cele de  ninsori moderate cantitativ, viscol, zonele afectate: Carpații Orientali și Meridionali

În intervalul menționat, va ninge moderat (cantități de precipitații în jurul a 15 l/mp) în zona Carpaților Orientali și în Carpații Meridionali, iar stratul de zăpadă nou depus va fi pe alocuri consistent. Vântul va avea intensificări temporare, mai ales în zona înaltă, cu viteze de 60....70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Cod Portocaliu

Interval de valabilitate: 23 martie, ora 02:00 – 25 martie, ora 10:00 Fenomene vizate: ninsori abundente, strat de zăpadă consistent, viscol Zone afectate: Oltenia, vestul Munteniei, sudul Banatului și Carpații Meridionali

În intervalul menționat, în Oltenia, vestul Munteniei, sudul Banatului și Carpații Meridionali, temporar va ninge abundent (30 – 50 l/mp), iar stratul de zăpadă va fi consistent. Vântul va prezenta intensificări cu viteze de 40...55 km/h, iar în Carpații Meridionali, în județele Olt și Teleorman, precum și în sudul județelor Vâlcea și Argeș, rafalele vor atinge 60...70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel