ANM: Caniculă în weekend. Sunt așteptate temperaturi de până la 36 grade
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Canicula
Canicula
Meteorologii anunță că, în weekend, vremea va fi călduroasă, cu temperaturi ce pot ajunge până la 36 de grade, fiind anunțate însă și precipitații slabe din punct de vedere cantitativ în zonele de munte. Și în Capitală va fi vreme caniculară.

„În țară, pe parcursul weekend-ului, vremea va continua să fie frumoasă și călduroasă chiar la orele amiezii. Astfel vor fi temperaturi cuprinse în general între 28 și 36 de grade Celsius cu cele mai ridicate valori în zonele de câmpie, din sudul și din vestul țării. Precipitațiile foarte rare și foarte slabe cantitativ vor mai apărea în cursul după-amiezelor în zonele montane, unde vor fi descărcări electrice, averse scurte și intensificări ale vântului asociate acestora”, a precizat, pentru MEDIAFAX, Robert Manta, meteorolog de serviciu în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Vremea la Bucureşti

Reprezentantul ANM a mai precizat că și în Capitală vremea va fi frumoasă, fără precipitații și cu temperaturi de vară.

„Cerul va fi mai mult senin, temperatura maximă va urca până la 33 – 35 de grade. Sâmbătă, vremea se menține frumoasă și călduroasă la orele amiezii, chiar posibil caniculară. Vântul va sufla slab până la moderat, cerul va fi mai mult senin, iar temperatura maximă va fi în jur de 34 de grade. Duminică vremea călduroasă se menține, maximele termice vor urca până la 33-34 grade, cerul continuă să fie mai mult senin și vântul să sufle slab până la moderat”, mai spune meteorologul.

Vreme frumoasă şi pe litoral

Și pe litoral vremea va fi una frumoasă, cu cer mai mult senin și cu temperaturi cuprinse între 28 și 30 de grade. „Sunt temperaturi puțin mai mari decât cele obișnuite pentru această perioadă. O vreme călduroasă pentru această perioadă”, a explicat sursa citată.

Potrivit meteorologului, începutul săptămânii viitoare poate să aducă ușoare schimbări sub aspectul precipitațiilor, în special în zonele de munte.

„Valorile termice rămân destul de mari, între 28 și 34-35 de grade, izolat caniculă în zona de câmpie iar în zonele montane, de la precipitațiile izolate din weekend, pot să apară pe spații mai mari, să plouă pe arii mai extinse. Momentan, în următoarele zile, nu ne așteptăm la condiții de toamnă, temperaturile rămân mari și la începutul săptămânii viitoare, poate de miercuri poate apărea o schimbare sub aspect termic, temperaturile să mai scadă puțin, să apară precipitații ceva mai extinse și în zonele joase. Primele schimbări ar urma să apară pe la mijlocul săptămânii chiar în a doua parte a săptămânii, dar momentan nu par semnificative”, mai anunță meteorologul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel