ALERTĂ METEO 13-14 mai în aproape toată țara. VREME rea, harta ANM
Autor: Alexandru Ichim pe 13 mai, 13:47 | Vremea
Cod Galben
Cod Galben

Meteorologii au emis mai multe avertizări meteo de intensificări ale vântului și instabilitate atmosferică. 

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de tip Cod Galben de intensificări ale vântului. Atenționarea este în vigoare în intervalul 14 mai, ora 06:00 - 14 mai, ora 23:00.

În sudul Banatului, nordul Crișanei, în Maramureș și Transilvania, precum și în nord-estul Munteniei și nordul Dobrogei, local și temporar vor fi intensificări ale vântului cu viteze ce vor depăși în general 55...65 km/h.

La munte vor fi rafale de 60...80 km/h, iar în zona înaltă, vântul va sufla tare, cu peste 90...100 km.

Avertizare de instabilitate atmosferică 

 

De asemnea, din această seară va intra în vigoare și o atenționare de  intensificări ale vântului și manifestări de instabilitate atmosferică, valabilă pentru toate județele țării. 

Interval de valabilitate: 13 mai, ora 23:00 – 14 mai, ora 23:00.

În intervalul menționat, vântul se va intensifica treptat, la început în regiunile vestice și nord-vestice, apoi și în cele centrale, estice și sud-estice, unde rafalele vor depăși, în general, 50...55 km/h.

Pe parcursul zilei de joi (14 mai) și la începutul nopții, local și temporar vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică accentuată. Se vor semnala vijelii, averse ce pot avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și izolat grindină. Punctiform cantitățile de apăvor depăși 25 l/mp.

Te-ar putea interesa și ....
Vremea Vezi toate articolele
Crossuri parteneri