ANM, Cod Galben până miercuri, 17 martie, în aproape toată țara. Vreme rece, ploi și ninsori, prognoza meteo - Harta ANM
Autor: Roxana Neagu pe 14 Martie, 11:17 | Vremea
Cod Galben

foto pixabay/Cod Galben de ploi, ninsori și vreme rece

Cod Galben
Cod Galben

ANM a emis două alerte meteo de Cod Galben. Se anunță vreme rea cel puțin până miercuri seară, la ora 20:00. 

ANM, prognoza meteo, Cod Galben 14 martie, ora 16:00 - 15 martie, ora 14:00

 

Prima alertă de Cod Galben intră în vigoare astăzi, în câteva ore, de la ora 16:00, mai exact. Se anunță ploi însemnate cantitativ, dar și ninsori în zona de munte. 

”În Banat, Crișana, Maramureș și local în nordul și vestul Transilvaniei, temporar va ploua, iar la altitudini de peste 1700 m în Carpații Occidentali și la peste 1200 m în nordul Carpaților Orientali, va ninge și se va depune un strat nou de zăpadă. Cantitățile de apă vor depăși local 20...25 l/mp și izolat 30...35 l/mp. În vest și la munte, temporar, vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45...60 km/h, spulberând zăpada pe crestele montane înalte.” anunță meteorologii. 

Harta ANM cu privire la alerta meteo de Cod Galben în vigoare până luni, 15 martie, la ora 14:00 

 

ANM, prognoza meteo, Cod Galben 15 martie, ora 14:00 - 17 martie, ora 20:00

A doua alertă meteo este valabilă pentru aproape toată țara. Meteorologii anunță, sub Cod Galben, ninsori și strat consistent de zăpadă la munte și în Transilvania, viscol la altitudini de peste 1500 m, ploi și ninsori abundente în Moldova, local ploi însemnate cantitativ în Oltenia, Muntenia și Dobrogea. 

”În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații în toate regiunile, local însemnate cantitativ în sud, est, centru și la munte. Se vor acumula cantități de apă de peste 25…30 l/mp și, pe arii restrânse, 40…60 l/mp. Vor fi ploi (mai ales averse cu descărcări electrice, luni după-amiază, în sud-est), ce se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, luni spre marți (15/16 martie), în toată zona de munte și în Transilvania, unde stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. În Moldova, la început vor fi ploi abundente, iar începând de marți (16 martie) vor predomina ninsorile, însemnate cantitativ îndeosebi în zona deluroasă. La munte, la peste 1500 m, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…75 km/h, iar începând de marți (16 martie), în special în Carpații Meridionali, rafalele vor depăși 80…90 km/h, viscolind ninsoarea.” anunță ANM. 

Harta ANM cu privire la alerta meteo de Cod Galben în vigoare până miercuri, 17 martie, la ora 20:00

Vremea Vezi toate articolele
Crossuri parteneri