ANM. Informare meteo de precipitaţii mixte şi polei, până sâmbătă dimineaţa
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
ANM. Informare meteo de precipitaţii mixte şi polei, până sâmbătă dimineaţa
ANM. Informare meteo de precipitaţii mixte şi polei, până sâmbătă dimineaţa
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri, o informare de precipitaţii mixte, polei şi intensificări ale vântului, valabilă de vineri seara, de la ora 18:00, până sâmbătă dimineaţa, la ora 10:00.

În intervalul menţionat, vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie şi lapoviţă şi local se va depune polei, îndeosebi în centrul, sudul şi estul ţării, precum şi la munte, la altitudini mai mici de 1.400 de metri, determinând, parţial, topirea stratului de zăpadă existent.

Cantităţile de apă vor depăşi, local, 15 - 20 de litri/mp, cu precădere în Carpaţii Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali. În zona montană înaltă, mai ales la peste 1.700 metri, va ninge, iar vântul va avea intensificări, cu rafale, în general, de 60 - 70 km/h, spulberând zăpada.

Meteorologii notează că astfel de fenomene se vor semnala şi în seara zilei de duminică (31 ianuarie), precum şi în noaptea de duminică spre luni (31 ianuarie/1 februarie) în regiunile estice, sud-estice şi centrale, precum şi la munte, iar în prima parte a zilei de luni (1 februarie), mai ales în nord-estul teritoriului.

La Bucureşti, cerul va avea înnorări, iar spre sfârşitul nopţii vor fi precipitaţii slabe sub formă de ploaie sau lapoviţă, ce vor favoriza depunerea de polei. Vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de -2 - 0 grade Celsius.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel