ANM - meteo. Elena Mateescu, AVERTIZARE: Ce ne așteaptă în ultimele luni din 2020
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Directorul ANM, Elena Mateescu, a vorbit, la DC News, despre anul 2020 din punct de vedere meteorologic, dar şi despre vara aceasta. 

"Putem considera vara anului 2020, de altfel întreg anul 2020 până în prezent, ca un an al extremelor meteorologice şi o vară a extremelor meteorologice. În luna iunie a acestui an am avut o abatere termică pozitivă de 0,4 grade Celsius, comparativ cu luna iunie a anului 2019. Iulie înregistrează o temperatură medie egală cu media multianuală lunară, 20,2 grade Celsius dar cu siguranţă cele două zile de astăzi şi de mâine, care vor aduce temperaturi maxime mai ridicate vor creşte puţin abaterea cu plus.

Luna iulie a anului 2019 a avut o abatere negativă de -0,2 grade Celsius. Iar august 2019 1,8 grade Celsius. Şi cu siguranţă luna august a acestui an, în condiţiile în care estimările pentru următoarele patru săptămâni ale acestui an se vor putea confirma – care indică o tendinţă a unor temperaturi mai ridicate până spre 24 august – vom vedea dacă rămâne acest semnal şi este posibil ca luna august a acestui an să se încheie cu o abatere termică pozitivă. Vom vedea care va fi nivelul acestei abateri", a declarat, la DC News TV, Elena Mateescu.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel