ANM, noi avertizări de COD PORTOCALIU și COD GALBEN
Autor: Crişan Andreescu pe 26 iun, 10:42 | Vremea
Cod Portocaliu

Administrația Națională de Meteorologie a emis avertizări de Cod portocaliu și Cod galben de vreme extremă pentru urmăroarele ore. 

COD PORTOCALIU

Astfel, în intervalul 26 iunie, ora 10:30 – 26 iunie, ora 21:00, în județele Alba și Hunedoara, precum și în zona de munte a județelor Sălaj, Bihor, Cluj, Sibiu și Gorj vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 35...40 l/mp și pe arii restrânse 50...70 l/mp. Vor fi și intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină.

COD GALBEN

 

Interval de valabilitate: 26 iunie, ora 10:30 – 26 iunie, ora 21:00,  în Crișana, Maramureș, Banat, în nord-vestul Olteniei, local în Transilvania și la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp.Notă: Vor mai fi manifestări de instabilitate atmosferică duminică (28 iunie) și în primele zile ale săptămâniiviitoare, îndeosebi în regiunile nordice, centrale, precum și în zonele montane.

Te-ar putea interesa și ....
Vremea Vezi toate articolele
Crossuri parteneri