ANM, noi avertizări de COD GALBEN. Furtuni în toată țara
Autor: Alexandru Ichim pe 19 mai, 17:57 | Vremea
Cod Galben

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat atenționarea anterioară și a mai emis încă o atenționare suplimentară. 

Atenționare meteorologică

 

Conform meteorologilor, o atenționare în vigoare în intervalul 19 mai, ora 13:30 – 21 mai, ora 21:00, ora 08:00 și este așteptată instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade de timp în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe arii restrânse vijelii și căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp și pe arii restrânse 30...35 l/mp.

 

Avertizare nr.1: Cod galben 

 

O avertizare de tip Cod galben este valabilă în intervalul 19 mai, ora 21:00 – 20 mai, ora 08:00. 

În intervalul menționat, în Oltenia, sudul Banatului și în vestul Carpaților Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp.

Avertizare nr.2: Cod galben 

 

O altă avertizare tip Cod galben este valabilă în intervalul 20 mai, ora 08:00 – 21 mai, ora 18:00. Sunt așteptate instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate.

În intervalul menționat, în Oltenia, Banat, Muntenia, Dobrogea și în cea mai mare parte a Transilvaniei și Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, intensificări ale vântului cu viteze în general de 60...70 km/h, grindină și averse torențiale.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25...30 l/mp și local 40...60 l/mp, cu precădere în Oltenia și în zona Carpaților Meridionali.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

Te-ar putea interesa și ....
Vremea Vezi toate articolele
Crossuri parteneri