ANM, prognoză mai 2020. Schimbare cu vremea
Autor: Rodica Mitu pe 08 mai 2020 / 10:14 | Vremea

ANM, prognoza meteo

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în a doua săptămână din mai.

„Valorile termice vor fi ușor mai ridicate, decât cele specifice acestei perioade, în regiunile sudice, vestice și sud-vestice, dar și ușor mai coborâte în extremitatea nordică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane", transmite Administrația Națională de Meteorologie (ANM), pentru intervalul 11-18 mai.

Între 18 și 25 mai, temperatura aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână în regiunile estice și nord-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

„Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi în general deficitare în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână", adaugă sursa citată.

De asemenea, potrivit ANM, între 25 mai și 1 iunie, temperaturile medii ale aerului se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, în toate regiunile. 

 

Te-ar putea interesa și ....
Vremea Vezi toate articolele
Crossuri parteneri