ANM, prognoza meteo. Ce ne așteaptă după inundații. Avertizare COD GALBEN pentru următoarele ore
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ
ANM, prognoza meteo. Elena Mateescu, director ANM, a oferit prognoza meteo pentru următoarea perioadă.

ANM, prognoza meteo. "Până miercuri, vorbim de o perioadă de instabilitate atmosferică accentuată astfel încât, în următoarele zile, discutăm de cantităţi de precipitaţii care pot genera, la nivel local, şi situaţii de natură hidrologică.

ANM, prognoza meteo. Astăzi, de la ora 12:00, până în această seară la ora 21:00, vorbim de 15 judeţe din partea de sud-est şi de centru a ţării - vestul şi sudul Moldovei, nordul Dobrogei şi nord-estul Munteniei, estul şi sud-estul Transilvaniei - zone unde instabilitatea atmosferică va fi accentuată. Vorbim de averse torenţiale pe intervale scurte de timp. Prin acumulare, cantitățile de apă vor putea depăşi 30-40 de litri pe metrul pătrat şi, pe arii restrânse, 50-60 de litri pe metrul pătrat.

ANM, prognoza meteo. Tot până la ora 21.00, vorbim şi de o avertizarea de Cod Galben pentru Maramureș, local Transilvania, Muntenia, Dobrogea şi Moldova, zone în care instabilitatea atmosferică va fi de interes. Cantităţile de precipitații, la nivel local, vor putea depăşi 20-25 de litri pe metrul pătrat, izolat 30-40 de litri pe metrul pătrat.

ANM, prognoza meteo. De asemenea, până miercuri dimineaţă, la ora 10:00, începând de mâine de la ora 12:00, va fi în vigoare o informare meteorologică, în special în regiunile nordice, centrale, precum şi în zona de munte. Instabilitatea atmosferică va continua şi vom vorbi de cantități de apă ce pot depăşi 20-25 de litri pe metrul pătrat şi, izolat, 30-35 de litri pe metrul pătrat", a explicat Elena Mateescu, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel