Cod galben de inundaţii până marţi la ora 6:00. Râurile afectate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis luni seara o atenţionare Cod galben de inundaţii pentru râuri din bazine hidrografice aflate pe raza judeţelor Vâlcea, Argeş şi Olt, valabilă până marţi, la ora 6:00.

UPDATE: Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis luni seara o atenţionare Cod galben de inundaţii pentru râuri din judeţele Maramureş, Sălaj şi Cluj, valabilă până marţi, la ora 6:00.

Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinele hidrografice Iza, Someş - afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Dej - amonte confluenţă cu râul Valea Vinului, judeţele Maramureş, Sălaj şi Cluj.

Fenomenele se pot produce cu intensitate şi probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Cosău, Lăpuş - bazin inferior.

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de atenţie pe râurile mici din bazinele hidrografice Olt - afluenţii de stânga aferenţi sectorului aval Ac. Râmnicu Vâlcea - amonte Ac. Stejeşti, judeţele Vâlcea, Argeş şi Olt.

Fenomenele se pot produce cu intensitate şi probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Olt - afluenţii de stânga aferenţi sectorului aval Ac. Băbeni - amonte Ac. Drăgăşani.

Vezi și: VIDEO Iuliana Tudor, surpriză de proporții pe scena Cerbului de Aur: Mă înclin și rămân a dumneavoastră

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel