ANM, prognoză meteo. Cum va fi vremea în primele zile de toamnă
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Meteorologii au emis prognoza pentru primele zile de toamnă. 

Meteorologii anunță vreme frumoasă pentru primele zile de toamnă, în unele zone din țară fiind așteptate temperaturi de până la 36 de grade. Chiar dacă, spre mijlocul săptămânii viitoare, valorile vor începe să scadă ușor, vremea va fi în continuare caldă în țară și în Capitală, informează Mediafax. 

Caniculă pe 1 septembrie

În prima zi de toamnă, duminică, vremea va fi în continuare călduroasă în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața și noaptea și numai izolat, după-amiaza și seara, în zona de munte, vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice, informează meteorologii.

„Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe litoral și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 de grade pe litoral și 34 de grade, local, în vestul și sudul țării, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 grade în estul Transilvaniei și 22 de grade în Dealurile de Vest”, se arată în informarea ANM.

În București, tot duminică, este așteptată vreme caldă, cu cer senin și cu vânt slab. Temperatura maximă va fi de 33...34 de grade, iar cea minimă de 14...16 grade.

Prima săptămână, călduroasă

În cursul zilei de luni, în țară va fi cald în cea mai mare parte a țării, izolat caniculară în regiunile sudice. Cerul va fi variabil și doar izolat, în zona de munte, după-amiaza și seara vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 de grade pe litoral și 35 de grade în zonele de câmpie, mai ales din sudul țării, iar cele minime se vor situa între 8 grade și 22 de grade, arată meteorologii.

„La București: Vremea se va menține călduroasă, caniculară la amiază. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 34...35 de grade, iar cea minimă va fi de 15...17 grade”, arată meteorologii.

Și marți, în majoritatea țării vremea se va menține călduroasă, local caniculară la amiază în sudul și sud-estul țării.

„În restul teritoriului valorile termice vor marca o scădere față de ziua precedentă. Cerul va fi variabil și, mai ales după-amiaza și noaptea, local în est, nord-vest și în zona de munte și pe arii mai restrânse în centru, vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, posibil, grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 36 de grade, cu cele mai scăzute valori în nordul Moldovei și cele mai ridicate în Lunca Dunării. Temperaturile minime se vor situa între 10 și 22 de grade”, precizează sursa citată.

În București, marți va fi vreme caldă, chiar caniculară la orele amiezii, cu temperaturi de până la 35 de grade.

„Vremea va fi apropiată de normal din punct de vedere termic în cea mai mare parte a țării, exceptând regiunile sudice, unde se va menține, local, călduroasă. Cerul va avea înnorări în nord-vestul, centrul și estul teritoriului, precum și în zonele de deal și de munte, unde local vor fi averse, descărcări electrice.

În rest, cerul va fi variabil și astfel de fenomene se vor semnala doar izolat. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în regiunile estice, iar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 23 și 31 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Olteniei. Temperaturile minime se vor situa între 9 și 22 de grade”, anunță meteorologii pentru ziua de miercuri.

În București, tot miercuri, temperaturile maxime vor fi în scădere, însă vremea se anunță tot caldă.

Totodată, pentru intervalul 5-8 septembrie, meteorologii anunță vreme ușor mai caldă decât în mod normal la această dată, mai ales în regiunile sudice. Local și temporar, vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice.

Pentru același interval, ANM anunță, în București, vreme caldă și, trecător, condiții de ploaie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel